August 30

Turul dunarii – cuvant inainte

Dupa o saptamana agitata pentru procurarea celor necesare in calatorie, pre-cercetare si planificare, iata ca soseste si momentul adevarului: prima mea tura cicloturistica. Cred, sau cel putin sper, ca anii de mers pe munte, sfaturile si ce am mai citit pe ici pe colo despre aceste maratoane pe bicicleta sa ma fi pregatit macar 50% pentru ceea ce va fi, dar sunt sigur ca marja de neprevazut va exista (sper pozitiva si in limite normale).
Desi nu am pregatit inca tot calabalacul, va fac un “preview” la ce voi calari.

image

Deja mi-am luat si primul bobarnac la achizitionarea echipamentului, dupa ce ca n-am gasit nicaieri in Romania coburi high-end, m-am pricopsit cu doua coburi pentru aceeasi parte (stanga). Nu m-as fi gandit ca sunt speciale pentru o anume parte, insa forma si buzunarul atasat cu reflectorizant da de gol intentia proiectantului.
Asta e, timpul scurt de procurare m-a fortat sa-mi schimb alegerea, de la coburi serioase, la “ce-o fi, numai sa-mi fac treaba”. O consecinta directa de altfel a faptului ca romanii nu fac cicloturism, iar importatorii romani de biciclete, piese si accesorii nu investesc in materiale pentru aceasta nisa.
Noi sa fim sanatosi si sa ne dam, lucrurile sunt sigur ca se vor schimba, intotdeauna unde este cerere apare si oferta.
Pentru ca mtb-ul de 29″ nu este o bicla de cicloturism, aparatori de noroi nu am gasit, am improvizat insa unele

image

image

totusi sper sa nu fie nevoie sa le folosesc.
In alta ordine de idei, daca vreti sa plecati la drum lung, informati-va foarte bine din timp, achizitionati echipamentul din timp, ca sa nu aveti surprizele mele.
Ca sa termin intr-o nota pozitiva, aceasta postare este scrisa de pe telefon prin aplicatia wordpress si sper sa o folosesc (daca o sa am internet) la sfarsitul fiecarei zile pentru a va tine la curent 🙂
Nu in ultimul rand tin sa aduc multumiri speciale celor care au facut posibila implicarea mea si a Bike Works in acest proiect: Giplast Balkans – care a finantat participarea mea (echipament), si Mausbike – de la care am achizitionat echipamentele cu reducere fara precedent.

Ce sa mai zic, urati-mi vreme buna si vant din spate! 😉

Silviu Negoita


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Copyright Bike Works © 2014. All rights reserved.

Posted 30/08/2014 by Silviu Negoita in category "Uncategorized

5 COMMENTS :

 1. By Tiby on

  Nu vreau sa fiu comentez nimic ci doar sa te ajut sa previi un lucru: pune sacul de dormit intr-un sac de gunoi, sau ceva impermeabil sa nu se ude.Si chiar si izoprenul – ca acea husa nu tine mare lucru.

  Reply
  1. By adminul (Post author) on

   am avut si sacul de dormit si salteaua bagate intr-o sacosa, api intr-un sac mai mare de plastic 😉
   chiar si ce aveam in coburi era pus in sacose, pentru o aranjare/ cautare mai usoara, dar si pt. izolare de intemperii si praf

   Reply
 2. By Cipi on

  Apreciez si respect dorinta ta de evadare si sincer, sunt si eu unul care as pleca de nebun. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca-i gaurit cadrul, ca sa prinzi caricatura aia de aripa spate. In rest numai de bine!

  Reply
  1. By adminul (Post author) on

   cum sa gauresc cadrul?! nu-s chiar asa de dus… n-am gaurit nimic, am folosit doar gaurile existente 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *